mottó
Elérhetőség Iskolatörténet Patrónusok Bemutatkozás Általános Iskola Gimnázium
 BemutatkozásEredmények 
Kápolna Betlehem DÖK Zeneterem Archívum Felvételi Aktuális

Eredményeink

Gólyatábor: 2008 óta minden tanév elején egy 3 napos tábort szervezünk a 9. évfolyam részére. Ezzel a programmal egy újabb hagyományt teremtettünk iskolánkban. A tábor keretében az új osztályok számára az ismerkedést, közösségépítést változatos vetélkedőkkel, feladatokkal, játékokkal segítjük elő. Az eddigi tapasztalat szerint ez nem csak a gólyák számára meghatározó, szép élmény, a szervező csapat is nagyon sokat épül és tanul belőle.
 
Iskolai egyenpóló: Diákönkormányzatunk egyenpóló készíttetésével formálta iskolánk képét. A póló kinézetére pályázatot írtunk ki, melynek elbírálásához minden diák leadhatta szavazatát. A nyertes pályamunkát Seidl Krisztián készítette.
 
Farsang: Minden évben megszervezzük a gimnázium farsangi mulatságát. Erre előre kiosztott témájú és műfajú előadásokkal készülnek az osztályok, a legjobb előadásokat díjazzuk. A farsang elmaradhatatlan része a jó hangulatú beszélgetések színtere: a teaház, illetve a játékterem ping-ponggal, csocsóval, kártyával. A farsangot zenés mulatsággal zárjuk iskolánk zenekarjainak közreműködésével.
 
Túrórudi-automata: Diákjaink kérésére automata került iskolánkba. 2007 tavasza óta élvezhetik iskolánk diákjai és tanárai a túró-finomságokat. Egy héten csaknem 300 db Túrórudi fogy el.
 
Klubterem: A diákok kérésének eleget téve született meg a klubterem, amelyet a diákönkormányzat 2007-ben újított fel. Itt tanulhatnak és játszhatnak délutánonként a kikapcsolódni vágyó diákok.
 
Padok: A folyosókra és az udvarra padokat helyeztünk.
 
Kupakgyűjtés: Több alkalommal szerveztük meg iskolánkban a kupakgyűjtési akciót. Kezdetben egy mozgássérült betegnek gyűjtöttünk, akinek egy automata kerekesszékre volt szüksége. A gyűjtés sikeresen zárult. Kétszer szerveztünk gyűjtést Antonio diakónusnak, aki a velencei Szent Gellért-zarándoklat szervezésében volt az iskola nagy segítségére, és aki egy afrikai kórház felépítésén dolgozik.
 
DÖK-Mikulás: 2007 óta minden évben eljön a DÖK-Mikulás, hogy egy kis aprósággal ajándékozza meg iskolánk apraját-nagyját.
 
Iskolarádió: Többéves munka árán, pályázati pénzből sikerült kialakítani az iskolarádiót. A pályázatot az Európai Bizottság finanszírozta a Fiatalok Lendületben program keretében. Közös munkával kialakítottunk egy stúdiót, minden tanteremben és a folyosókon elhelyeztünk egy-egy hangfalat. A rádió lehetőséget ad a diákönkormányzat, illetve az iskola programjainak kihirdetésére, egy-egy rövid műsorra, és természetesen időnként zenével szórakoztatjuk a diákságot.
 
JESZ Program: Az ESKI által meghirdetett program révén 1.5 millió forintot nyertünk iskolánk részére, melyből egy félautomata defibrillátort vásároltunk, valamit az önkéntes tanárok és valamennyi diák BLS alapképzésben részesült. A pályázat keretén belül sikerült beszerezni 4 db ambu torzót, amely lehetőséget biztosít a gyakorlásra.
 
Teadélután: Fontosnak tartjuk azt, hogy iskolánkban erős közösség épüljön ki. Ezért 2008 óta rendezünk filmnézéssel egybekötött teadélutánokat, amelyek lehetőséget adnak kötetlen beszélgetésre, együttlétre.