mottó
Elérhetőség Iskolatörténet Patrónusok Bemutatkozás Általános Iskola Gimnázium
 BemutatkozásEredmények 
Kápolna Betlehem DÖK Zeneterem Archívum Felvételi Aktuális

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Diákönkormányzat
(GDÖK)

Iskolánk diákönkormányzata egyidős gimnáziumunkkal, de a jogi kereteket 2003-ban szilárdítottuk meg Hajna Ákos tanár úr vezetésével. A diákönkormányzat azóta is tevékenyen vesz részt az iskola képének alakításában. Az elmúlt években igen sokat fejlődött ez a közösség. A megtalált, és egyre jobban elvégzett feladatokon keresztül mi magunk is sokat tanulunk, alakulunk.
 
Célunk a diákélet fellendítése, a diákok igényeinek megvalósítása. Fő feladatunk az iskola képének, arculatának alakítása, hagyományainak őrzése, programok szervezése. Éppen ezért legfőbb tevékenységünknek nem a jogi képviselet tekintjük.
 
Diákönkormányzatunk rendszeresen tart üléseket, ahol értékeljük korábbi munkánkat, áttekintjük az előttünk álló feladatokat. Programokat szervezünk, jogi képviseletet adunk, pályázatokat írunk és valósítunk meg. Ezeken az üléseken az osztályképviselőkön kívül részt vehet mindenki, aki szeretne tenni az iskoláért, a diákéletért.
 
2006-ban Sziráki Márton, akkor még 9-es diákunk lett a diákönkormányzat elnöke. Marci 4 éven keresztül, odaadó, lelkes munkával vezette csapatunkat, neki köszönhetjük, hogy a diákönkormányzat rátalált önmagára, feladataira. Marci egymaga is rengeteget dolgozott, sok mindent köszönhetünk neki: többek között a megnyert pályázatokat, a túrórudi-automatát, a folyosói padokat, ping-pong asztalt, iskolarádiót, felújított klubszobát, illetve több hagyományt (pl. Gólyatábor) ő indított el.