mottó
Elérhetőség Iskolatörténet Patrónusok Bemutatkozás Általános Iskola Gimnázium
 IskolaépületÉves menetrendHírekVersenyeredményekGalériaÓrarendOsztályok 
Kápolna Betlehem DÖK Zeneterem Archívum Felvételi Aktuális

Hírek

 

Természettudományos napok

2024.02.15.

Idén a Természettudományos Napok témája a Teremtésvédelem, ezen belül pedig a hulladékfeldolgozás volt.
Székely János püspök atya teremtésvédelmi előadásával indult a program, melyet minden gimnazista diákunk meghallgatott. Erre az alkalomra iskolánk zenekara megtanulta és gyönyörű előadásban tolmácsolta Assisi Szent Ferenc Naphimnuszát.
Az általános iskolások ugyanekkor korosztályuknak megfelelő természetfilmeket tekintettek meg, ők így nyitották meg a programsorozatot.
További napok kiemelkedő programjai a szaktárgyi versenyek voltak (biológia, kémia, fizika, földrajz, matematika és digitális kultúra), témához illeszkedő feladatokkal, sok-sok indulóval minden korosztályban. A végén egy csapatverseny, ahova minden szaktárgy adott feladatokat.
A gimnazisták osztályonként megnézték a Levél című filmet, hittan órákon, osztályfőnöki órákon feldolgozva a látottakat.
 
A másfél hét folyamán több különböző tevékenységbe kapcsolódhattak be diákjaink:
• Vannak, akik vállalták, hogy BKV vagy autó használata helyett gyalog vagy kerékpárral érkeznek iskolába.
• Mások „telebendő, üres tányér” jeligére vállalták, hogy nem lesz maradék az iskolai menzán, nem dobnak semmit a moslékba.
• Minden diákunk meghatározhatta a saját ökológiai lábnyomát.
• A Sulizsák program segítségével használt ruhákat gyűjtöttünk, közel 1800 kg textíliát mentettünk meg attól, hogy hulladékká váljon újrahasznosítás helyett.
• Több diákunk készített használt ruhákból, hulladékból gyönyörű alkotásokat: táskákat, tolltartót, égősort, gyönyörű és elgondolkodtató képet.
• Egy csapat fiú komposztálót ácsolt egyszer használatos raklapokból, mellyel hosszútávon az iskola és a templom között álló gesztenyefákat szeretnénk megmenteni legnagyobb ellenségétől, az aknázómolytól.
• Mások gilisztafarmot készítettek, a giliszták rengeteg szerves anyagot termelnek, mely a komposztálást segíti.
 
A természettudományos napokat egy közös teadélutánnal zártuk, ahol ki-ki bemutatta saját alkotását, és egy fergeteges kahoot vetélkedőn tesztelhette megszerzett tudását.
 
Az eseményről készült képek a Galériában megtekinthetők.